Brandweer blust na in Hoge Veluwe

Print
Brandweer blust na in Hoge Veluwe

Brandweer blust na in Hoge Veluwe

De natuurbrand die zondag ruim 500 hectare hei en bos in de as legde op de Hoge Veluwe in Nederland, is in de nacht van zondag op maandag niet opnieuw opgelaaid. Er zijn nog een paar plaatsen die vragen om nabluswerk, maar het gevaar is definitief geweken, aldus een woordvoerster van de brandweer.

Maandagochtend blijven er nog 4 brandweerauto's in het gebied om de boel in de gaten te houden en te blussen waar dat nodig is. Het zuiden van het park blijft maandag nog even dicht, vooral zodat de hulpdiensten hun werk goed kunnen doen. De Delenseweg gaat maandagochtend weer open, waardoor het Nationale Park weer bereikbaar is voor publiek. Het Kröller-Müller Museum, dat in het park staat, gaat maandag gewoon weer open om 10.00 uur.

527 hectare opgebrand

In totaal ging zondag 527 hectare aan bos en hei in vlammen op. De harde wind, die inmiddels is gaan liggen, zorgde ervoor dat het vuur zich makkelijk verspreidde en zich moeilijk liet bedwingen. Rond 21.00 uur zondagavond was de brand bedwongen. Vanwege de brand werd de Hoge Veluwe ontruimd en gesloten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie heeft geen aanwijzingen dat er brandstichting in het spel is.

Lees ook: Brand Hoge Veluwe onder controle

Belga, foto AFP