Brand in Gibraltar legt online gokgiganten lam

Print
Brand in Gibraltar legt online gokgiganten lam

Brand in Gibraltar legt online gokgiganten lam

In Gibraltar heeft zich zondag een explosie en brand voorgedaan in een elektrische centrale. Dat zorgde niet enkel voor een dikke zwarte rookpluim boven de Britse enclave in het zuiden van Spanje, maar onderbrak ook de online sportweddenschappen van grote spelers als William Hill en Ladbrokes.

Volgens de politie lag een mechanische panne aan de basis van de explosie van een generator in de elektrische centrale. Gewonden vielen er niet. Inwoners van de wijken rondom de centrale moesten wel ramen en deuren sluiten om ademhalingsproblemen te voorkomen.

50 werknemers geëvacueerd

De brand verstoorde de dienstverlening van telecomgroep Gibtelecom, wat vervolgens ook de diensten van online gokgiganten als William Hill, Ladbrokes en Betfred urenlang uitschakelde. Vijftig werknemers van William Hill moesten bovendien geëvacueerd worden.

Door het aantrekkelijke fiscale systeem zijn er niet minder dan 26 operatoren van online gokspelen gevestigd op Gibraltar. Volgens de lokale autoriteiten zou liefst 60 procent van de inkomsten van deze rijke sector via dit virtuele Las Vegas aan de Middellandse Zee passeren.

Belga, foto AFP