Boonen crasht met nieuwe Ferrari

Het eerste ritje van Tom Boonen met zijn nieuwe Ferrari ging donderdag niet van een leien dakje. De bolide van de Bom van Balen kreeg een klapband.

Cornelissen Marc

Boonen raakte niet gewond. Er is heel wat schade aan de ophanging van zijn Ferrari F430.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brokken

Het is niet de eerste keer dat Tom Boonen bijzonder dure brokken maakt. In april 2007 reed hij zijn kanariegele Lamborghini Murciélago in de prak, nadat hij in zijn geboortedorp Balen moest uitwijken voor een kat en tegen een elektriciteitspaal knalde. In november 2008 ging hij na een ouderlijk bezoek in Postel van de weg en belandde in de vangrail. Hij was onderweg naar het vliegveld en bleef niet alleen ongedeerd, maar haalde zijn vlucht richting Monaco nog.

In juni van dat jaar kreeg hij een boete voor te snel rijden onder invloed. Iets eerder, in april, drukte hij het gaspedaal iets te hard in en kreeg ook een bekeuring.

Terpstra

Nu het voorjaarsseizoen gedaan is, trakteerde Boonen zich donderdag op een dagje op het circuit van Francorchamps. Hij was niet de enige renner, want ook Parijs-Roubaix-triomfator Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh waren van de partij. Zij reden met hun straatauto's, respectievelijk een BMW M3 en een Toyota GT86.

Maar het was natuurlijk Boonen die de aandacht trok, niet in het minst door de verfraaiingswerken van cartoonist Jeroom, oftewel meneer Elodie Ouedraogo. Dat hij oog heeft voor detail, was te merken aan de knipoogjes in zijn kunstwerk. Op de achterkant vertelt Roger De Vlaeminck dat in zijn tijd veel later werd later geremd.

Op het dak prijkt een schaars geklede dame met het hoofd van Moeder Theresa. Het opschrift 'bunga bunga' verwijst naar het seksschandaal rond voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi. En op de motorkap verving Jeroom - een notoir Porschefreak en dus Ferrarihater - het steigerend paard door een Brabants trekpaard. En naast de banden staat 'Jesus saves my tyres'.

Jezus heeft zijn banden dus niet kunnen redden.

JATI/DEVA/RORO/MC

Foto Twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Roger De Vlaeminck