Nederlandse tiener gearresteerd na dreigtweet

Print
Nederlandse tiener gearresteerd na dreigtweet

Nederlandse tiener gearresteerd na dreigtweet

De politie in Rotterdam heeft maandag een 14-jarig meisje uit die stad gearresteerd omdat ze een tweet zou hebben verstuurd waarin ze dreigde met een aanslag op een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines. Het meisje kwam zichzelf maandag melden op een politiebureau in Rotterdam.

Het meisje, QueenDemetriax, twitterde: "Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag." American Airlines was snel met een antwoord: "Sarah, we nemen deze dreigementen zeer serieus. Jouw IP-adres en andere gegevens zullen aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven."

De politie in Rotterdam is zelf op onderzoek uitgegaan en niet door de Amerikaanse autoriteiten gevraagd actie te ondernemen. Tijdens het onderzoek meldde het meisje zich in het bijzijn van een volwassene bij de politie. American Airlines reageerde maandag op de geruchtmakende tweet. "De veiligheid van onze passagiers is onze prioriteit nummer 1. We nemen veiligheidskwesties zeer serieus en werken samen met de autoriteiten van geval tot geval", aldus een verklaring aan Amerikaanse media.

Toen de twitteraarster zich maandag op het bureau in Rotterdam meldde werd ze aangehouden. Haar actie trekt wereldwijd aandacht. Zondag kreeg ze er in korte tijd vele duizenden volgers bij, vanwege haar dreigtweet en de reeks tweets waarin ze daarna om vergiffenis vroeg. Haar account op Twitter is geblokkeerd.

Belga
Foto Twitter