Veertig babylichaampjes in lijkenhuis in Rio aangetroffen

Print
Veertig babylichaampjes in lijkenhuis in Rio aangetroffen

Veertig babylichaampjes in lijkenhuis in Rio aangetroffen

Het parket van Rio de Janeiro heeft maandag bekendgemaakt dat er veertig lichaampjes van pasgeborenen zijn aangetroffen in het lijkenhuis van de Pedro Ernesto-kliniek, een openbaar ziekenhuis. De lijkjes lagen er al sinds 2009. Een vijftiental van de foetussen werd nog niet geïdentificeerd.

"Het lijkt wel uit een horrorfilm te komen. We zullen de baby's nu zo snel mogelijk op een waardige wijze ter aarde bestellen", zei procureur Ana Cristina Huth Macedo. "Ik onderzocht het dossier van een bepaalde pasgeborene, en op die manier ben ik op deze afschuwelijke vondst uitgekomen", zei de procureur nog. "De lades van een koelafdeling lagen vol lijken. In andere lades lagen lichaamsdelen, mogelijk afkomstig van amputaties."

De directeur van het ziekenhuis zei zondagavond op een programma van TV Globo dat de baby's waren achtergelaten door families. Volgens de directeur gaat het om een sociaal probleem. "De ouders komen het lichaam van hun overleden baby niet ophalen. Vaak omdat ze de middelen niet hebben om een begrafenis te betalen", zei de directeur.

Het parket wil de baby's nu identificeren via dna-stalen en vraagt daarom aan het ziekenhuis een lijst met namen en adressen van de ouders. Het parket wil uitzoeken wie verantwoordelijk is voor achterlaten van de babylichaampjes, het ziekenhuis of de ouders.

Belga
Archieffoto