Iedereen Duivel: "On ne tweet pas"

Print
Recensie Iedereen Duivel: De Rode Duivels zoals we hen nog nooit zagen. Een unieke mix van portretten, zonder geheimen. Recht uit de kleedkamer, van op het veld, rechtstreeks tot in de huiskamer. Clichés te over dus bij de aankondiging van Iedereen Duivel, de nieuwe docureeks op Eén die bij de aftrap de voorbereiding op de oefeninterland België - Nederland in beeld bracht.

Zonder vedetten als Kompany, Dufour, Benteke of Lukaku zou je je wellicht al na enkele minuten stierlijk vervelen, want veel meer dan over een doordeweekse schoolreis valt er blijkbaar niet te zeggen wanneer onze helden in wording uit heel Europa afzakken. "Wie gaat er na Eden Hazard en Vincent Kompany nu nog te laat komen en champagne moeten betalen aan iedereen" en vooral "Welk merk gaat hij dan kiezen" zijn dan ook zowat de enige vragen die ons na een halfuurtje nog bezighielden.

Tenzij u het door Daniël 'ik ben de papy van de familie' Van Buyten weggemoffelde golfballetje als meest boeiende moment verkiest: l'embarras du choix. We leren verder van bondscoach Marc Wilmots ook nog On ne tweet pas en dat nieuwe Rode Duivels of stafleden een liedje moeten zingen als ontgroening, jawel: een heus liedje. Kortom: zelfs op schoolreizen van een seminarie gebeuren er meer en spannendere dingen.

En toch doet voetbal zelfs in een land dat nog enkel een geografisch begrip lijkt te zijn rare dingen met de mensen en dus ook met ons. Want om het met een huizenhoog cliché te zeggen: Iedereen Duivel is zo spannend als gras zien groeien. Maar volgende week zitten we toch ongetwijfeld zelf ook met onze supportersjaal in de zetel. Met champagne, dat spreekt, want op weg naar onze eerste titel van wereldkampioen willen we geen moment meer missen.

Patrick Poppe