Flora Hesbania viert haar zilveren jubileum

Print
Flora Hesbania viert haar zilveren jubileum

Flora Hesbania viert haar zilveren jubileum

Kortessem -
Paasmaandag 21 april van 10 tot 18 uur organiseren de Landelijke Gilde en het Bebloemingscomité in samenwerking met de vzw Toerisme en de gemeente, in het centrum van Kortessem, voor de 25ste keer de Haspengouwse bloemendag "Flora Hesbania".

In 25 jaar tijd kregen de organisatoren meer dan 100.000 bezoekers over de vloer. In het totaal schreven nu reeds een 100 tal standhouders in voor deze internationale bloemenhappening met o.a: vaste en eenjarige planten, waterplanten, tuinbenodigheden, bloembakken, gereedschappen, ?.

In en rond het cultureel centrum Mozaïek zijn er: tentoonstellingen, demonstraties bloemschikken, workshops, tuininfo, demonstraties, tuinboeken, kruideninfo, plantendokter, ?. Je kan, op de bloemendag, ook deelnemen aan geleide dorps- natuur- en bloesemwandelingen met voorstelling van de interactieve wandel ?App'.

Er is ook een foto-fiets-zoektocht, doorheen Kortessem en omgeving . Aan deze zoektocht zijn mooie prijzen verbonden.

Verder vind je op het feestdomein, een verzorgd buffet en is er doorlopend animatie voor jong en oud: optredens, zeepcreaties knutselen, animatie met de paashaas.

Tijdens Flora Hesbania worden er gratis pompoenzaadjes uitgedeeld aan de kinderen. De kinderen, die de mooiste en grootste pompoenen weten te kweken kunnen mooie prijzen winnen.

De prijsuitreiking heef plaats in het najaar samen met de huldiging van de mooiste volkstuintjes en bebloemde gevels.

De toegangsprijs bedraagt 2 euro, kinderen hebben gratis toegang. De bezoeker kan gratis gebruikmaken van de 5 centrumparkings van de gemeente.

Voor meer informatie kan je terecht bij voorzitter Cyrille Konings 011/37.67.66, of secretaris Gisèle Bex-Bonneux 011/37.74.11 www.flora-hesbania.be

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio