Man veroordeeld tot 1 jaar met helft uitstel voor bedreigen van ex

Print
Beringen - Een 39-jarige man uit Beringen is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 1 jaar cel met uitstel voor de helft. Hij was op 8 januari 2014 naar de woning getrokken van de partner van zijn ex-vrouw in Beringen om zijn twee kinderen van 10 en 13 jaar oud oud weg te halen.

De man was gewapend met een alarmpistool. Hoewel zijn ex de voordeur opende, drong hij de hal van het huis binnen en kreeg zijn ex enkele klappen. Door de tussenkomst van zijn dochter verliet hij de woning. Hij schopte tegen de auto van de partner van zijn ex. Voordat hij in zijn wagen vertrok, loste hij nog enkele schoten in de lucht.

De man zit sinds de feiten in hechtenis. Aan het uitstel voor de helft van zijn celstraf zijn voorwaarden gekoppeld, die hij de komende vijf jaar moet naleven. Hij moet zich laten behandelen voor zijn agressieproblematiek. Het wapen is verbeurd verklaard. Aan zijn ex moet hij provisioneel 500 euro betalen.

De rechtbank stelde een deskundige aan om de letsels en gevolgen bij de vrouw te begroten. Op 4 september worden de debatten heropend. Aan haar nieuwe partner moet hij 3.400 euro betalen voor de schade aan het voertuig.

Belga

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio