Twaalf maanden cel voor autodief, die met gestolen wagen crasht

Een 38-jarige man uit Hasselt is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en 600 euro boete wegens een autodiefstal in Hasselt en weerspannigheid tegen de politie in Zonhoven.

evrolix

De man raakte op 23 februari van dit jaar met een gestolen Dacia Duster betrokken bij een verkeersongeval. Het voertuig was total loss. De 38-jarige Hasselaar heeft bovendien een beladen strafblad. Hij bracht al tien jaar van zijn leven door in de cel. De man verliet midden februari 2014 de gevangenis en pleegde acht dagen later al de autodiefstal. Naar eigen zeggen was hij hervallen in zijn oude gewoontes en op het ogenblik van de feiten onder invloed.

Hij stal de wagen in een ondergrondse parking in Hasselt, maar het ongeval gebeurde pas in Zonhoven. Toen de politie ter plaatse kwam en vroeg of de beklaagde de bestuurder van de wagen was, gooide hij de autosleutels naar het gezicht van een politieagent. Nadien beledigde hij de agent. Hij bleek ook nog dienstencheques op zak te hebben die in de gestolen wagen lagen.

Belga

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio