Tien maanden effectief voor man die zoon en ex-vrouw belaagde

Print
Houthalen-Helchteren - Een 49-jarige man uit Heusden-Zolder is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot een celstraf van 10 maanden effectief veroordeeld omdat hij herhaaldelijk zijn eigen zoon en ex-vrouw lastigviel in Houthalen-Helchteren. De man sloeg onder andere met een bijl de voordeur bij zijn zoon kapot en belaagde zijn ex-vrouw. Blijkbaar pleegde hij de feiten wanneer hij gedronken had.

De man werd aangehouden na het laatste feit in januari dit jaar. Naar eigen zeggen ging het nu in de gevangenis beter met hem, omdat hij geen alcohol meer drinkt. Volgens het openbaar ministerie ziet de man zijn agressie- en drankproblematiek echter niet in. De man was misnoegd over het feit dat zijn zoon de echtelijke woonst wilde verkopen, terwijl de man het huis net voor een zacht prijsje van de hand had gedaan aan zijn zoon. Hij had er ook nog schilderwerken uitgevoerd en was kwaad geworden toen hij over de verkoop van het huis hoorde.

Blijkbaar liep de man in november 2011 al een veroordeling op. Hij kreeg toen te horen dat hij opgenomen moest worden voor zijn problemen, maar in plaats van de instelling te contacteren wachtte de man af tot hij zelf telefoon kreeg. De veertiger kreeg toen ook een contactverbod opgelegd, waar hij zich niet aan hield.

Belga

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio