Werkstraf voor (dronken) achtervolging die tegen gevel eindigde

Print
Werkstraf voor (dronken) achtervolging die tegen gevel eindigde

Werkstraf voor (dronken) achtervolging die tegen gevel eindigde

Nieuwerkerken - Een 25-jarige man uit Geetbets, die onder elektronisch toezicht staat, is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 150 uren werkstraf veroordeeld voor een kilometerslange wilde politieachtervolging die eindigde tegen een gevel van een huis in Nieuwerkerken (Limburg). Tijdens de politieachtervolging beging hij nog meerdere verkeersovertredingen, waarvoor hij later nog voor de politierechtbank moet verschijnen.

De man had op 18 januari ruzie met zijn vriendin gekregen. Ondanks zijn rijverbod kroop hij, onder invloed van speed, achter het stuur van zijn wagen. De politie merkte de man op omdat hij met gedoofde lichten reed. De achtervolging werd ingezet en de man probeerde een politiecombi van de baan te rijden. Uiteindelijk eindigde de rit van de 25-jarige tegen de gevel van een huis in Nieuwerkerken.

Lees ook: Bestuurder zwaargewond tijdens politieachtervolging

De man stond op het moment van de feiten onder elektronisch toezicht voor drugsfeiten. Hij was volgens de justitie-assisten echter goed bezig, tot hij ruzie kreeg met zijn vriendin. Als hij de werkstraf niet uitvoert binnen de twaalf maanden, moet hij een jaar achter de tralies.

Belga, Foto JCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio