Standard lijst nadelige beslissingen van scheidsrechters op

Print
Standard lijst nadelige beslissingen van scheidsrechters op

Standard lijst nadelige beslissingen van scheidsrechters op

Standard Luik zag de voorbije weken een ruime voorsprong op de titelconcurrenten smelten als sneeuw voor de zon. Op de website wijt de club de minder goede prestaties aan verschillende scheidsrechterlijke beslissingen. De Rouches lijsten nu zelfs de discutabele fases uit Play-Off I op.

"We vragen niet om enig voordeel, maar eerder om een spirit van fair-play en respect, alsook het behoud van een eerlijk evenwicht", klinkt het op Standard.be. "Momenteel echter groeit bij ons het gevoel dat wij punten verliezen door scheidsrechterlijke beslissingen waar anderen er winnen."

Vervolgens worden voorbeelden gegeven van beslissingen waarmee spelleiders Standard zouden benadeeld hebben:

Zulte Waregem - Standard Luik (4 april 2014) :
- 8e minuut : een trap onderkant voet van Idrissa Sylla op het been van Laurent Ciman, verdiende een rode kaart en dus de uitsluiting van de aanvaller van Zulte Waregem die het openingsdoelpunt zou maken voor zijn ploeg in de 48e minuut. Deze uitsluiting zou ook betekend kunnen hebben dat de Rouches de meer dan 80 minuten met 11 tegen 10 hadden kunnen spelen gedurende meer dan 80 minuten.

KRC Genk - Standard Luik (13 april 2014) :
- 28e minuut : Imoh Ezekiel en Frédéric Bulot worden onterecht buitenspel gevlagd na een knappe recuperatie van Vainqueur op het middenveld. Hiermee wordt natuurlijk een grote doelkans ontnomen.
- 38e minuut: 2e gele kaart voor Yoni Buyens, en dus uitsluiting, voor een tussenkomst op Jelle Vossen, fout die door de aanwezige pers en andere observatoren als zeer licht werd bestempeld. Jelle Vossen erkende trouwens zelf tijdens het televisie-interview na de wedstrijd dat hij er een schep had bijgedaan. Hiermee profiteert hij jammer genoeg enkel voordeel uit mankementen van een systeem dat we ten zeerste betreuren vermits het spelers aanspoort tot dergelijke gedrag.
- in de 2de helft hadden de Rouches een strafschop moeten krijgen voor een vrijwillige uithaal van László Köteles op Frédéric Bulot.
2 dagen eerder, tijdens de wedstrijd Sporting Lokeren tegen Sporting Anderlecht, vroeg Lokeren in de 2de helft een penalty na opzettelijk én opzichtelijk handspel van Cheikhou Kouyaté in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wou niets horen. De speler zelf gaf toe tijdens het interview op tv na de wedstrijd, dat hij wel degelijk een strafschopfout had begaan. Twee minuten voor affluiten van dezelfde wedstrijd, kreeg Anthony Vanden Borre slechts geel voor een zeer gevaarlijke tackle langs achter.

Standard vraagt tot slot om een vergadering met de Centrale Scheidsrechterscommissie van de voetbalbond "om op een constructieve manier mogelijke oplossingen te bespreken".

FiVr, Foto JG