VS tekenen leengarantie van 1 miljard dollar voor Oekraïne

Print
VS tekenen leengarantie van 1 miljard dollar voor Oekraïne

VS tekenen leengarantie van 1 miljard dollar voor Oekraïne

De Amerikaanse minister van Financiën, Jacob Lew, heeft maandag een leengarantie van 1 miljard dollar getekend voor Oekraïne. Dat staat in een persbericht van het ministerie van Financiën. Lew ontving in Washington maandag de Oekraïense minister van Financiën Oleksandr Sjlapak.

"Dit akkoord, dat de steun heeft van de president en de twee kamers van het Congres, toont het onverzettelijke engagement van de Verenigde Staten voor een gestabiliseerd Oekraïne dat richting de democratie gaat", verklaarde Lew in het persbericht. De Oekraïense overheid zal zo de mogelijkheid hebben om "kritieke diensten te leveren terwijl het hervormingen doorvoert, en zo de meest kwetsbare Oekraïense huishoudens te beschermen voor de impact van de nodige economische aanpassing", klinkt het nog.

Lew herhaalde nog eens dat de Amerikaanse vicepresident Joe Biden volgende week naar Oekraïne gaat, om de Amerikaanse steun aan de nieuwe autoriteiten te tonen. Hij begroette nog de "vooruitgang" in de uitwerking van economische hervormingen door Kiev.

Belga
Foto AFP