Parket nog niet klaar met belastingzaak De Gucht

Print
Parket nog niet klaar met belastingzaak De Gucht

Parket nog niet klaar met belastingzaak De Gucht

Het Gentse gerecht onderzoekt nog altijd of er in de zaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs sprake is van schending van het beroepsgeheim door fiscale ambtenaren. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het Oost-Vlaamse parket. De klacht werd eind 2012 ingediend door de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën zelf.

Het opsporingsonderzoek staat los van het intern onderzoek na het gelekte e-mailverkeer bij de Bijzondere Belasting Inspectie (BBI) in de zaak-De Gucht, waarover de FOD Financiën maandag liet weten dat er aan De Gucht geen informatie werd doorgespeeld waar hij niet wettig toegang toe had.

De fiscus diende in december 2012 een klacht in bij het Gentse parket wegens schending van het beroepsgeheim, nadat details uit het dossier van De Gucht en Schreurs in de pers verschenen. De Federale Overheidsdienst Financiën wou toen zelf duidelijkheid krijgen of de lekken van bij de fiscus zelf kwamen, en stelde dat het onderzoek duidelijk moest maken of personen hun beroepsgeheim geschonden hadden.

Lees ook Belastingzaak: "De Gucht kreeg geen onwettige informatie"

Belga
Foto Belga