"Ethias Arena ziet liever geen rolstoelers"

Print
"Ethias Arena ziet liever geen rolstoelers"

Ethias Arena ziet liever geen rolstoelers

Hasselt - De Houthalense rolstoelpatiënte Els Tiri (44) is niet te spreken over de organisatie achter het optreden van Clouseau afgelopen vrijdag in het Hasseltse Ethias Theater. “Toen ik een ticket voor het concert wilde bestellen, kreeg ik te horen dat alle rolstoelplaatsen bezet waren. Ik besloot een gewoon ticket te nemen, maar tot mijn grote verbazing was er op het concert geen enkele rolstoelpatiënt aanwezig”, zegt Tiri. “Rolstoelers zijn in het Ethias Theater duidelijk niet welkom.”

“Bij de start van de voorverkoop, ‘s morgens om negen uur, zat ik aan de telefoon gekluisterd om mijn ticket te bestellen, maar toen ik een kwartiertje later eindelijk binnen geraakte bij Teleticketservice kreeg ik te horen “dat alle rolstoelplaatsen al waren uitverkocht”. “Omdat ik het optreden echt niet wilde missen, besloot ik dan maar een gewoon ticket te bestellen.”

Maar toen Els afgelopen vrijdag in het Ethias Theater aankwam, zag ze tot haar grote verbazing dat er geen enkele andere rolstoelpatiënt in de zaal aanwezig was. “Als alle rolstoelplaatsen al waren uitverkocht, hoe is het dan mogelijk dat er geen enkele andere rolstoeler op het concert was”, vraagt Tiri zich af. “Ik heb de indruk dat er tegen mij gelogen is en dat de organisatie de tickets van rolstoelpatiënten liever doorverkoopt aan andere concertgangers omdat ze op die manier ook meer bezoekers in de zaal kunnen krijgen.”

Volgens organisator Jan Van Esbroeck kloppen de beschuldigingen van Els Tiri niet. “In het Ethias Theater zijn 45 van de 2.000 plaatsen voorzien voor rolstoelpatiënten. Maar als de voorverkoop van een concert als een trein gaat en de 1.955 ‘gewone’ plaatsen snel de deur uit zijn, dan kunnen concertgangers ook aanspraak maken op de tickets van rolstoelpatiënten. Iedereen, ook een rolstoelpatiënt, krijgt met andere woorden evenveel tijd om een ticket te bestellen.”

Koen SNOEKX
Foto Serge Minten

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio