Vader verwekt twee kinderen bij stiefdochter (15)

Print
Vader verwekt twee kinderen bij stiefdochter (15)

Vader verwekt twee kinderen bij stiefdochter (15)

Peer - Een 42-jarige man uit Peer is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens seks met zijn stiefdochter. Hij verwekte twee kinderen bij zijn 15-jarige stiefdochter. Naar eigen zeggen besefte hij dat hij te ver was gegaan.

Intussen hebben alle partijen zich verzoend, zodat ze allemaal samen onder een dak leven. De rechtbank heeft de man vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Moederrol

De feiten speelden zich af tussen 2009 en 2011. De stiefdochter was vijftien jaar en tien maanden oud toen ze de eerste seksuele contacten met de beklaagde had. De moeder van het meisje was toen vaak in het ziekenhuis bij haar ziek zoontje. De moeder belandde door gezondheidsproblemen ook zelf in het hospitaal.

"Op dat ogenblik nam het meisje de moederrol binnen het gezin met zes kinderen over. Op die manier begonnen ook de seksuele gevoelens te groeien", aldus de raadsman van de beklaagde, die zijn stiefdochter als eigen kind wettelijk erkende.

"U heeft als vaderfiguur de vertrouwensband geschaad. Gezien uw leeftijd had u duidelijk beter moeten weten. Nu zal u generaties lang de gevolgen van uw feiten zien", zei de rechter tegen de beklaagde, die zelf verklaarde dat alles in een zwak moment gebeurd was.

Beklaagde en stiefdochter hadden de oorzaak van de zwangerschap eerst verzwegen, maar uiteindelijk kwam het toch aan het licht. Na een crisisperiode is door een vertrouwenspersoon alles bijgelegd. Volgens de gerechtspsychiater is hij geen pedofiel. De verdediging omschreef het gezin als een complexe biotoop, die werkt.

Aan het uitstel voor de helft van de celstraf zijn voorwaarden gekoppeld. De man moet therapie volgen voor zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Belga, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio