Vier inbrekers opgepakt na klopjacht

Print
Vier inbrekers opgepakt na klopjacht

Vier inbrekers opgepakt na klopjacht

Borgloon - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de lokale politie van Borgloon vier personen opgepakt die verdacht worden van verschillende inbraken. De jongeren, een minderjarige en een 19-jarige uit Lanaken en twee Nederlanders van 19 en 20, werden in het centrum van Borgloon opgemerkt door een buurtbewoner. Die verwittigde de politie.

Agenten kwamen de verdachte wagen al snel op het spoor en zetten de achtervolging in. Op de hielen gezeten door enkele politiewagens en -moto's, dumpten de inbrekers onder meer een luchtdrukpistool uit hun vluchtauto. Uiteindelijk werden ze in Hoepertingen gearresteerd.

De politie vond in de vluchtwagen onder andere inbrekersmateriaal, bivakmutsen en verboden wapens. De onderzoeksrechter van Tongeren liet de drie meerderjarige beklaagden zaterdag al aanhouden. De minderjarige werd na tussenkomst van de jeugdrechter naar de jeugdgevangenis van Tongeren overgebracht.

In Borgloon werden de afgelopen weken meerdere inbraken gemeld. De lokale politie onderzoekt nu of deze vier mannen iets te maken hebben met die inbrakengolf.

FiVr, Archieffoto PN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio