Genkenaar filmde onder rokken van collega's

Print
Genkenaar filmde onder rokken van collega's

Genkenaar filmde onder rokken van collega's

Genk - Een 42-jarige rokkengluurder uit Genk is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 100 uren. De man had op zijn werkplek met een camera onder de rokken van vrouwelijke collega's gegluurd en filmpjes gemaakt.

Tussen oktober 2011 en februari 2012 had hij camera's geïnstalleerd op de damestoiletten en gluurde hij onder de bureaus. Hij gebruikte onder meer het bedrijfsfototoestel. Via een andere werknemer van het bedrijf in Houthalen-Helchteren kon hij betrapt worden. Op een bewakingscamera was de beklaagde zelf opgemerkt, toen hij met zijn strafbare praktijken bezig was.

"Gezien de alomtegenwoordigheid van het internet bestond bij de twee burgerlijke partijen de vrees dat de beelden alsnog ergens kunnen opduiken", zei de advocate van de slachtoffers. Als de werkstraf niet binnen het jaar is uitgevoerd, wacht hem 12 maanden cel. De man is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

De twee vrouwen, die zich burgerlijke partij stelden, kregen elk 2.500 euro schadevergoeding toegewezen. Aan het bedrijf, waar hij intussen ontslagen is, moet hij 1.000 euro betalen. De rechtsplegingsvergoeding bedraagt 990 euro.

Belga, Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio