Meisje (14) 'grapt' over aanslag en krijgt FBI op haar dak

Print
Meisje (14) 'grapt' over aanslag en krijgt FBI op haar dak

Meisje (14) 'grapt' over aanslag en krijgt FBI op haar dak

Een 'grap' van een 14-jarig tienermeisje is op microblogsite Twitter volledig uit de hand gelopen. Het meisje richtte zondag de volgende tweet aan de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines: "Hallo, mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik ben lid van Al Qaida en op 1 juni ga ik iets groots doen." De luchtvaartmaatschappij nam de dreiging ernstig en lichtte de FBI in.

Wat daarna volgt, is een stortvloed aan excuses van het (volgens Britse media) Nederlandse meisje. "OMG, ik ben zo dom. Ik ben bang", klinkt het in eerste instantie nog lacherig. Daarna vertelt ze het ene ongeloofwaardige verhaal na het andere. Uiteindelijk geeft Sarah dan toch toe dat ze de tweet zelf verstuurd heeft. Per ongeluk natuurlijk. Om aan een onderzoek van de FBI te ontkomen, vertelt het meisje domweg dat ze "de FBI voor de zekerheid maar heeft geblokkeerd op Twitter." Benieuwd of dat zal helpen.

American Airlines heeft de tweet intussen van zijn account verwijderd. De account van Sarah werd maandagmiddag door Twitter geschorst. Of de FBI echt een onderzoek is gestart, is niet duidelijk.

ToMas, Foto Twitter