Vergiftigde laborante blijft blind: Alle kosten voor ouders

Print
Vergiftigde laborante blijft blind: Alle kosten voor ouders

Vergiftigde laborante blijft blind: Alle kosten voor ouders

Cindy S., de 29-jarige laborante uit Destelbergen die in januari (waarschijnlijk) vergiftigd werd door haar collega's, zal nooit meer kunnen zien. Alsof dat nog niet genoeg is, dreigt voor haar ouders nog een financiële ramp want de verzekering weigert tussenbeide te komen als het gerecht de schuldige niet kan identificeren.

Cindy S. ligt al sinds half januari in het ziekenhuis nadat ze methanol binnenkreeg. Ze lag een tijdlang in coma. De labo-methanol werd hoogstwaarschijnlijk in een frisdrank toegediend in het labo waar de vrouw werkt.

"Gisteren heeft ze nog tot tien geteld in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Haar langetermijngeheugen is nog goed, maar haar kortetermijngeheugen is een zeef", vertelt haar vader Martin in Het Nieuwsblad.

"Maar als iemand haar kamer binnenkomt, ziet ze een wazige schim. Dat zal zo blijven", vult haar moeder Linda aan. Om recht te kunnen staan, heeft ze hulp nodig. Om te kunnen spreken een microfoontje omdat een groot deel van haar linkerhelft verlamd is.

Vier verzekeringen

De verzekering denkt dat de vrouw zelfmoord probeerde te plegen. Daarom weigeren ze tussenbeide te komen in de kosten.

"Cindy heeft vier verzekeringen, maar die weigeren tussen te komen voor de medische kosten, de afbetaling van haar appartement en haar loon. Omdat ze de vergiftiging afdoen als een poging tot zelfmoord. We moeten bijna alles zelf betalen. Alleen al het tegengif kost 5.000 euro. Wij worden twee keer gestraft", treuren de ouders.

Het parket van Gent stelt dat de onderzoeksrechter er alles aan doet om te achterhalen of Cindy S. inderdaad vergiftigd werd en wie in dat geval de schuldige is.

Lees ook: Vrouw (29) die vergiftigd werd met methanol aan beterhand

Archieffoto