Looise studente (24) vindt dood insect in potje rijstpap

Print

Looise studente (24) vindt dood insect in potje rijstpap

Stefanie Van Empten, een 24-jarige studente Toerisme uit Tessenderlo, had vorige week plots geen honger meer. In het potje rijstpap, waar ze zo haar zinnen op had gezet, lag bovenaan immers een in melk verzopen insect. "Ik heb Boss meteen gemaild. Met de vraag of dit aan de bewaring of een kleine productiefout lag. Tot mijn grote spijt krijg ik geen antwoord. Kan u eens proberen?"

Volgens Boss was de mail van Stefanie blijven hangen achter de firewall van het bedrijf. Maar een dag nadat wij Bosto contacteren, wordt het blikje al opgehaald ten huize Vanempten. Nog een werkdag later levert Boss al een omstandig antwoord.

“Het insect bleek een soort bladluisje te zijn, kleiner dan 1 millimeter”, zegt de woordvoerder. “Rijst is een natuurproduct en dus is het nooit uitgesloten dat een diertje van dit formaat met de rijstkorrels in het productieproces terechtkomt. Omdat het zo klein is, kan het mogelijk ook de tocht door de verschillende zeven overleven. Maar ze overleven in ieder geval het kookproces in de sterilisatietoren niet. Ze blijven dan ook niet intact. Ten slotte is er nog de controle in het bedrijf, waarbij blikjes regelmatig worden onderzocht om dit soort gevallen te voorkomen.”

“Het is dan ook een raadsel hoe dit insect in het blikje is terecht gekomen. We betreuren dit, en zijn al een onderzoek gestart om een herhaling te voorkomen.”
GW, Foto JG