Ongeval met vluchtmisdrijf vlak voor vertrek op familieweekend

Print
Ongeval met vluchtmisdrijf vlak voor vertrek op familieweekend

Ongeval met vluchtmisdrijf vlak voor vertrek op familieweekend

In de PF De Naeyerstraat in Lebbeke gebeurde zaterdagochtend een zware aanrijding. Een chauffeur reed een geparkeerde auto aan en pleegde nadien vluchtmisdrijf.

De familie Callebaut stond vertrekkensklaar toen ze een ferme klap hoorden. "Dat was rond 8u", zegt Ken Callebaut. "Ik had al een deel van onze bagage ingeladen, want we zouden op familieweekend naar Normandië vertrekken. Toen ik de klap hoorde rende ik naar buiten, maar de vogel was al gevlogen."

"Ik kon mijn ogen niet geloven. Er was iemand tegen de achterkant van mijn auto gereden. Heel mijn koffer is ingedeukt. De bagage lag verspreid over de straat en op een paar tassen stonden bandenafdrukken, dus die chauffeur moet eerst nog achteruit gereden zijn voor hij vluchtmisdrijf pleegde. Ik zag in de verte nog een soort jeep of 'van' rijden met legermotief."

Niet de eerste keer

De auto van Ken Callebaut is total loss. "Ik had hem nog maar twee weken. Ik kocht hem tweedehands, maar liet hem omnium verzekeren. Dat is misschien wel mijn geluk. Maar mijn vorige auto werd ook al eens aangereden in onze straat. Toen aan de zijkant. Die chauffeur stopte wel. Maar sowieso wordt er veel te hard gereden in onze straat, die helemaal niet breed is. Ons weekend kon beter beginnen. Gelukkig kon ik de auto van mijn moeder gebruiken om alsnog te vertrekken. Maar ik zou toch graag weten wie mijn auto stukmaakte. Ik zou willen vragen aan iedereen die iets gezien heeft, om dat te melden aan de politie."

SVOV

Foto Geert De Rycke