De Wever: "Premier worden is ergste wat je kan overkomen"

Print
De Wever: "Premier worden is ergste wat je kan overkomen"

De Wever: Premier worden is ergste wat je kan overkomen

"In België is het allerergste wat je kan overkomen de verkiezingen winnen. Of nog erger is premier worden." Aan het woord is Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

De Wever deed de uitspraak in Amsterdam. Hij was er uitgenodigd door de Nederlandse krant De Volkskrant om met Europarlementariër Derk Jan Eppink (LDD) en economen Barbara Baarsma en Arnoud Boot in debat te gaan over de toekomst van België en Europa.

Ook over de verkiezingen van 25 mei in ons land werd even gesproken. De Wever sprak zich opnieuw uit voor een regering zonder PS. "Als zij een regering kunnen maken zonder Vlaamse meerderheid dan kan dat omgekeerd zeker, maar eerst moet de kiezer dat wel mogelijk maken."

Of De Wever ambitie heeft om premier te worden? "De verkiezingen winnen is het allerergste wat je in België kan overkomen. Of nog erger is premier worden. In de Wetstraat 16 staat de 16 voor het percentage dat je nog zult halen als je er buiten komt", aldus De Wever, die verwees naar het premierschap van Guy Verhofstadt (Open Vld) en Yves Leterme (CD&V).

Of het confederalisme voor N-VA een eindpunt is? "Dat is afhankelijk van de verdere evoluties op het Europese niveau."

Foto ISOpix