'The Hunger Games 2' grote winnaar van MTV Movie Awards

Print
'The Hunger Games 2' grote winnaar van MTV Movie Awards

'The Hunger Games 2' grote winnaar van MTV Movie Awards

De film 'Hunger Games: Catching Fire', het tweede luik van de sf-avonturenreeks, is de grote winnaar geworden van de MTV Movie Awards 2014. Op het galabal zondagavond in Los Angeles ging de prent lopen met de prijzen voor beste film, acteur (Josh Hutcherson) en actrice (Jennifer Lawrence).

In tegenstelling tot de "meer ernstige" filmprijzen, worden de MTV-awards - toepasselijk Golden Popcorns genoemd - toegekend door "het publiek". De prijzen vallen ook elf maanden voor het Oscargala, zodat zij een van de weinige zijn die niet als "richtinggevend voor de Oscars" worden beschouwd.

'Hunger Games 2' haalde het van '12 Years a Slave', 'American Hustle', 'The Hobbit: Desolation of Smaug' en 'The Wolf of Wall Street'.

Ook in 2012 wist het duo Hutcherson-Lawrence de dubbele acteursprijs weg te kapen, toen voor 'The Hunger Games 1'. Bovendien haalde Lawrence, aan wier combinatie van acteertalent en schoonheid niet mag worden getwijfeld, ook vorig jaar de hoofdprijs, voor haar vertolking in de neurotische romance 'Silver Linings Playbook'.

Tienerpubliek

Niet toevallig worden de MTV-prijzen haast steeds gewonnen door Jong en Fris. Doelpubliek van het commerciële spektakel is dan ook het tienerpubliek. Dat vertaalt zich onder andere in aparte prijzencategorieën als Beste Kus, Beste Scène in Bloot Bovenlijf (enkel voor mannen en evenmin met tegenhanger), Beste Vechtpartij of Beste Ik-doe-het-in-mijn-broek-horrorscène (Brad Pitt in 'World War Z'). Ook Leonardo Di Caprio won een Popcorn, en dat voor zijn rol als geflipte zakenman in 'The Wolf of Wall Street', waar hij voor het beste WTF-moment van het jaar zorgde.

Andere laureaten van de avond waren alweer erg frisse verschijningen als publieks- en puberlieveling Zac Efron (als beste blote torso), zangereres Rihanna, Jared Leto, Mark Wahlberg, Mila Kunis, Channing Tatum, Jennifer Aniston en Orlando Bloom.

Belga, Foto AFP