Seks & Relaties

Familie vergiftigde laborante volledig blut door halsstarrige verzekering: "Alles zelf betalen"

Print
Familie vergiftigde laborante volledig blut door halsstarrige verzekering: "Alles zelf betalen"

Familie vergiftigde laborante volledig blut door halsstarrige verzekering: Alles zelf betalen

12 weken geleden stopte de wereld van Cindy S uit Destelbergen met draaien. De vrouw werd zwaar gepest op het werk. De pesterijen liepen zo de hand uit dat de vrouw vergiftigd werd. Cindy leverde een doodstrijd maar overwon, al zal ze heel haar leven verlamd en blind blijven. Maar nu blijkt de nachtmerrie nog groter te worden dan voorzien, want de verzekering wil niets van de medische kosten betalen zolang 'het misdrijf' niet is aangetoond.

Het tegengif alleen al om Cindy in leven te houden kostte 5.000 euro, geld dat de familie van Cindy uit eigen portemonnee kon ophoesten, want de verzekering weigert tussenbeiden te komen. "Cindy moet aantonen wie haar vergiftigd heeft. Als bewezen is dat ze het slachtoffer is van een misdrijf, komt de hospitalisatieverzekering tussen en kan ze beroep doen op rechtsbijstand. Verzekeringen komen bijna nooit tussen wanneer iemand bij zijn volle verstand zelfmoord probeert te plegen", aldus Wautthier Robyns van Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeringsondernemingen in Het Nieuwsblad.

Zolang het parket de schuldige dus niet vindt, zijn er twee grote slachtoffers in heel het pestschandaal: Cindy, die haar hele leven lang blind, verlamd en bijzonder angstig door het leven zal moeten stappen, en haar familie, die financieel volledig aan de grond zit door de daad van anderen. Daarom organiseert de familie op 24 mei een 'mega grote benefiet voor Cindy en tegen pesten'. De 'Sterrenparade' met meer dan 20 Vlaamse artiesten gaat door in Oma's Brasserie in Sint-Niklaas. Verdere informatie: www.omas-brasserie.be

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen