Lid Ku Klux Klan schiet drie mensen dood in joodse instellingen

Print
Lid Ku Klux Klan schiet drie mensen dood in joodse instellingen

Lid Ku Klux Klan schiet drie mensen dood in joodse instellingen

Bij een schietpartij bij twee joodse instellingen in de Amerikaanse staat Kansas zijn zondag minstens drie mensen om het leven gekomen. De dader, een 73-jarige man die een vooraanstaand lid zou zijn van een lokale afdeling van de Ku Klux Klan (KKK), kon op een parkeerplaats van een basisschool worden opgepakt.

De schutter opende rond 13.00 uur (lokale tijd) het vuur op de parking van een joods gemeenschapscentrum in Overland Park, in de buurt van Kansas City. Daarbij werden twee mannen in een auto dodelijk getroffen. Volgens NBC gaat het om een 14-jarige jongen en zijn grootvader. Een eerste slachtoffer stierf te plaatse, een tweede overleed kort daarna in het ziekenhuis.

Vijftien minuten later maakte de schutter in Village Shalom, een joods rusthuis in het nabijgelegen Leawood, nog een derde slachtoffer. Het zou gaan om een vrouw van in de zeventig.

Hitlergroet

Over het motief van de schutter bestaat nog geen duidelijkheid. Het onderzoek bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, zo benadrukte de politie tijdens een persconferentie. Volgens lokale media zou de man bij zijn arrestatie antisemitische opmerkingen hebben gemaakt en een Hitlergroet hebben gebracht, maar daarover wenste de politie geen verklaringen af te leggen.

Belga, Foto AFP