Dubbel zoveel wegpiraten op cursus

Print
Dubbel zoveel
 wegpiraten 
op
 cursus

Dubbel zoveel wegpiraten op cursus

Politierechters hebben vorig jaar 2331 zware verkeersovertreders verplicht op cursus gestuurd. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als twee jaar geleden. De straf van de overtreder vervalt niet, maar een deel van zijn geldboete wordt wel voorwaardelijk. In ruil moet hij in groep praten over zijn gedrag.

Meer en meer politierechters geloven in de aanpak. Het aantal doorverwijzingen steeg van 1380 in 2011 naar 2331 vorig jaar. Het zijn vooral dronken bestuurders (52%) en snelheidsovertreders (24%) die de cursus ‘Driver Improvement’ moeten volgen. Maar ook jongeren die hun brommer opvoeren (4%) of zonder papieren rijden (5%) moeten getuigen over hun uitspattingen.

Opvallend: één op de vijf overtreders is jonger dan 20 jaar. De helft is jonger dan 25. En van alle parketten in ons land verwijst dat van Mechelen (280) de meeste overtreders door naar de cursus. Daarna volgen het parket van Dinant (276) en Veurne (269). In Brussel (18), Antwerpen (16), Gent (15) en Hasselt (12) verwijzen politierechters veel minder door.

Lees er meer over in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

WB
Archieffoto PN