FBI beantwoordt brief van Jack (9)

Jack Van Landeghem (9) uit Sint-Niklaas wil later bij de FBI werken en schreef daarom een brief naar de Amerikaanse federale politie. Hij kreeg een goedgevuld postpakket terug, mét gepersonaliseerde brief. “Daarin staat dat ik later welkom ben bij de FBI”, glundert hij.

ikerremans

“Beste FBI, Ik ben Jack Van Landeghem. Later zou ik heel graag voor de FBI werken. Mijn mama zegt dat ik het best eerst aan een stevige basis werk en dat ik waarschijnlijk criminologie moet studeren. Maar ik heb toch een aantal vragen”, luidt de brief van de negenjarige jongen uit Sint-Niklaas.

'Dieven vangen'

Jack heeft sinds een jaar de ambitie om bij de FBI te werken. “Ik wil later graag terrorisme bestrijden en dieven vangen”, zegt hij. “Ik hou van actie en ik kijk vaak naar detectiveseries. Dan raad ik mee wie het gedaan heeft.”

Jack overlaadde zijn ouders met vragen waarop ze geen antwoord wisten. “Daarom stelde ik hem voor om een brief te schrijven naar de FBI”, vertelt mama Micheline. Ze zocht het officiële adres op en stelde samen met haar zoon de brief op.

Maandag ontving Jack plots een postpakket van de FBI. “Ik was heel verrast, want ik had niet verwacht dat ik een antwoord zou krijgen”, aldus Jack. In het postpakket zat een gepersonaliseerde brief. “In die brief stond dat ik zeker bij de FBI mag komen als ik blijf streven naar excellentie. Ze raadden mij aan om eerst criminologie te volgen.”

SVDV, SVN, Foto Stefaan Van Hul

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer