Geen Werchter Boutique dit jaar

Print
Geen Werchter Boutique dit jaar

Geen Werchter Boutique dit jaar

Werchter Boutique, een festival dat steevast opgebouwd is rond een absolute headliner, gaat dit jaar niet door. Net als in 2011, toen eveneens een jaar overgeslagen werd, vonden de organisatoren voor dit jaar geen geschikte act. Het festival ging in 2008 van start met onder meer Santana. In 2009 en 2010 waren achtereenvolgens Madonna en Prince van de partij. In 2012 was Metallica headliner en vorig jaar Muse.

De Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V) ontkent met klem verklaringen die de Corelio-kranten woensdag in zijn mond leggen dat Werchter Boutique dit jaar niet kon georganiseerd worden wegens afspraken over het aantal festivals dat jaarlijks in Werchter mag georganiseerd worden. "Er zijn met de organisatoren mondelinge contacten geweest om het festival te organiseren en wij hebben bevestigd dat dit kon. Later hebben ze zelf beslist om het niet te laten doorgaan. Er is dus gewoon geen aanvraag gebeurd. Hadden ze er wel een ingediend dan was het festival wel doorgegaan", aldus Claes.

Er is in Werchter dit jaar nog veel muzikaal moois te beleven. Op 28 juni is er TW Classic met The Rolling Stones als top of the bill evenals Simple Minds, Triggerfinger, Arno, Seasick Steve en Admiral Freebee. Van 3 tot 6 juli is er Rock Werchter met 79 groepen waaronder Metallica, Arctic Monkeys, Pearl Jam en Kings of Leon. Beide festivals zijn al een tijd uitverkocht.

Belga, Archieffoto