Grootoom geeft grootvader klappen bij vete over omgangsrecht met kleinkind

Print
Lommel - Een 65-jarige grootvader is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank vrijgesproken van het opzettelijk toebrengen van slagen aan de 47-jarige grootoom van zijn kleinkind. De rechtbank meende dat de grootoom, uit Lommel, de klappen uitdeelde. Een vrouw was getuige van de feiten. De veertiger kreeg een werkstraf van 60 uren of een vervangende celstraf van drie maanden.

De vechtpartij speelde zich af in het kader van een vete over de omgangsregeling van het kind. De grootvader vergezelde op 4 mei 2012 zijn zoon, toen die zijn zoontje bij diens ex wilde gaan oppikken. De grootoom stapte daarop uit zijn wagen en gaf de grootvader enkele klappen, waardoor die op de grond viel. De vrouwelijke getuige vertelde dat de grootvader kniestoten in de buik kreeg. Toen de opa op de grond viel, bleven de grootoom en enkele metgezellen op de man trappen. De grootvader moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

Twee meisjes die er passeerden konden erger voorkomen. De schermutseling gebeurde aan het station in Lommel. De grootvader vond dat hij niet schuldig is aan betrokkenheid bij de vechtpartij: hij zou niet teruggeslagen hebben. Hij vroeg in eerste instantie de vrijspraak en kreeg die woensdag. "De politiediensten zijn al ettelijke malen moeten tussenkomen in Lommel en Hasselt. De twee families laten zich niet van hun beste kant zien", aldus de procureur.

De vrijgesproken grootvader kreeg 332 euro schadevergoeding toegewezen.

Belga


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio