Backyard Party geeft inkom weg aan de bands

Backyard Party geeft inkom weg aan de bands

Backyard Party geeft inkom weg aan de bands

Genk - Zaterdag is er opnieuw de Backyard Party in Rondpunt 26 in Genk. Voor de derde keer op rij geeft de organisatie Phoenix de volledige inkom aan de optredende bands. Aan u dus om 'support your locals" in de praktijk te brengen. U ziet trouwens twee cd-voorstelling (Hellchief en Insanity Reigns Supreme), één afscheidsconcert (Shades of Grey) en één preview van een nieuwe show en cd (Civilian).
Wij geven drie duotickets weg.

Doordat de ticketverkoop via de bands zelf loopt en ze de winst mogen houden, kunnen minder bekende groepen, die vaak gedwongen zijn om gratis te spelen om toch maar dat repetitiehok uit te geraken, er een leuk zakcentje aan overhouden. Zo wil de organisatie, die in handen is van Phoenix Events, onze lokale muziekscene steunen.

Hellchief-drummer Pascal kijkt alvast uit naar het optreden, dat voor hen bijna letterlijk in de achtertuin plaatsvindt. “Er staan ook redelijk wat bands die we persoonlijk kennen. Het is niet altijd makkelijk om aan optredens te geraken en vaak spelen we voor weinig geld. Dit soort initiatieven zijn dan natuurlijk erg leuk.”

Het festival spitst zich toe op het hardere (metal)genre. Verder op de affiche vinden we Desperation, Insanity Reigns Supreme die hun nieuwe cd voorstellen, Mental Circus, Civilian, Pulver One, Desperation en Shades of Grey, die deze avond meteen hun allerlaatste optreden ooit spelen. Voor wie er niet genoeg van krijgt, is er nadien een afterparty in metalcafé Rock Mine.

Win hier 3 duotickets voor de Backyard Party. Mail je naam en adres naar nieuws@limbolink.be Tickets zijn ook te koop bij alle bands op de affiche.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio