Hazard twee weken out met kuitblessure

Print
Hazard twee weken out met kuitblessure

Hazard twee weken out met kuitblessure

Rode Duivel Eden Hazard liep dinsdag een kuitblessure op in het Champions League-duel van Chelsea tegen Paris Saint-Germain (2-0). Hij zal minstens twee weken buiten strijd zijn. Dat verklaarde zijn trainer José Mourinho na de wedstrijd.

"Het is een spierprobleem in de kuit", meldde de Portugese coach. "Het is niet al te ernstig, maar met dit soort blessures kan je toch twee weken niet spelen. Na 17 minuten gaf hij me te kennen dat hij niet voort kon."

"Ik voelde al pijn tijdens de opwarming, maar tijdens de wedstrijd werd het erger", verklaarde Eden Hazard. "Ik wou niets forceren en nam geen risico. Woensdag ga ik onder de scanner en zien we wel hoe erg het is."

De Duitser Andre Schürrle kwam Hazard vervangen en opende in de 32e minuut de score voor Chelsea.

Hazard mist dus waarschijnlijk de heenwedstrijd van de halve finales in de Champions League. Daarin moet Chelsea op 22 of 23 april weer aan de bak. In de Premier League, waarin Chelsea tweede is op twee punten van leider Liverpool, treedt de Londense club de komende weken op verplaatsing bij Swansea (13 april) en thuis tegen hekkensluiter Sunderland (19 april) aan. De volgende wedstrijd van de Rode Duivels is een oefeninterland tegen Luxemburg op 26 mei.

Lees ook: Chelsea alsnog door in Champions League, Hazard valt geblesseerd uit

Foto AP