Vakbondsactie bij De Lijn in Tongeren beëindigd

Print
Vakbondsactie bij De Lijn in Tongeren beëindigd

Vakbondsactie bij De Lijn in Tongeren beëindigd

Tongeren - De vakbondsactie in de stelplaats van De Lijn in Tongeren is afgelopen. Personeel, vakbonden en directie zijn tot een akkoord gekomen. In afwachting van een nieuwe levering voertuigen worden er tijdelijk extra maatregelen getroffen om de kwaliteit van het wagenpark te waarborgen.

Dinsdagmorgen brak in stelplaats Tongeren een spontane vakbondsactie uit. De directe aanleiding hiervoor was het ontslag van een tijdelijke werknemer. De hoofdoorzaak lag echter bij de ontevredenheid van het personeel over de staat van het Tongerse wagenpark.

Akkoord

Dinsdagnamiddag zaten personeel, directie en vakbonden samen en kwamen ze tot een akkoord. Zo krijgt het onderhoudscentrum van stelplaats Tongeren extra ondersteuning vanuit andere stelplaatsen en zal er vanaf nu wekelijks een overleg plaatsvinden om de situatie op te volgen. Bovendien worden er belbussen van elders ingeschakeld om de resterende wachttijd tot de levering van nieuwe bussen te overbruggen. Sinds 14.30 uur verloopt het busverkeer in en rond Tongeren weer normaal.

Lees ook: Busvervoer in en rond Tongeren tijdlang ernstig verstoord

Belga, archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio