Handtasdief (19) moet één jaar de cel in

Print
Handtasdief (19) moet één jaar de cel in

Handtasdief (19) moet één jaar de cel in

Hasselt - De 19-jarige Yannick L. uit Hasselt is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 1 jaar effectieve celstraf veroordeeld voor twee brutale handtasdiefstallen. Hij reed telkens op een fiets en rukte dan de handtas van de schouder van zijn slachtoffer.

Yannick L. beroofde op 21 oktober 2012 een vrouw, waarna hij de gsm van het slachtoffer gebruikte om met zijn grootmoeder en vriendin te bellen. L. vertelde aan de rechter dat hij die gsm had gekocht in de Hasseltse stationsbuurt, maar daar hechtte de rechter weinig geloof aan.

Achtervolgd door getuige

Op 13 oktober 2012 was een vrouw met haar echtgenoot op wandel aan het Kolonel Dusartplein, toen Yannick L. toesloeg. De man schreeuwde dat de handtas van zijn vrouw gestolen was, waarna een passant op zijn fiets de achtervolging op de handtasdief inzette. De getuige kwam oog in oog te staan met de dief. Aan die getuige werd een fotocollage voorgelegd, waarbij Yannick L. als de dader herkend werd.

De 19-jarige man is geen onbekende van politie en gerecht en heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, al een behoorlijk gevuld strafblad. Aan een slachtoffer moet hij 585 euro schadevergoeding betalen.

Belga, archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio