Hoofdverdachte Nederlandse oplichtingszaak opgepakt in Rekem

Print
Hoofdverdachte Nederlandse oplichtingszaak opgepakt in Rekem

Hoofdverdachte Nederlandse oplichtingszaak opgepakt in Rekem

Lanaken - In een woning in Rekem bij Lanaken is dinsdagochtend een 61-jarige hoofdverdachte van een Nederlandse oplichtingszaak rond miljoenen euro's opgepakt en opgesloten. De man uit Apeldoorn zal door België aan de Nederlandse autoriteiten worden uitgeleverd. Zowel in Apeldoorn als in Rekem hadden huiszoekingen plaats. De man is gearresteerd op verdenking van schriftvervalsing, oplichting en witwas. Dat maakte de Nederlandse politie dinsdag bekend.

In Apeldoorn is een 59-jarige vrouwelijke medeverdachte in de boeien geslagen. Sinds augustus vorig jaar voerde de Nederlandse politie onderzoek naar de aangiften van meerdere beleggers, die door de zestiger voor miljoenen opgelicht zouden zijn. Er zijn intussen elf aangiften van gedupeerde beleggers, die voor ruim 5 miljoen euro opgelicht zijn. De oplichting zou om niet-bestaande kredietportefeuilles gaan.

Procedure

Op verzoek van de Nederlandse politie is het kopstuk in Rekem opgepakt en in Apeldoorn de vrouw. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dinsdag zal nog de inbeslagname gebeuren van administratieve stukken en waardevolle goederen, zoals auto's. Op de woning van de vrouw in Apeldoorn is beslag gelegd, net als de stacaravan van de man, die in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop staat.

Belga, archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio