FOD Financiën onderzoekt lekken van e-mails in zaak-De Gucht

Print
FOD Financiën onderzoekt lekken van e-mails in zaak-De Gucht

FOD Financiën onderzoekt lekken van e-mails in zaak-De Gucht

De federale overheidsdienst Financiën start een onderzoek naar het lekken van interne e-mails in het dossier van eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld). Dat heeft Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, dinsdagmiddag aan Belga bevestigd.

"We vernemen via de pers dat er naast diverse brieven ook intern e-mail-verkeer van de BBI is gelekt. Dat kan natuurlijk niet. Daarom wordt een intern onderzoek gestart bij de FOD Financiën naar die lekken", zegt woordvoerder Francis Adyns.

"Drukkingsbrieven"

De krant De Tijd had in zijn edities van het weekend en van dinsdag geschreven over de zogeheten "drukkingsbrieven" van eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) naar de topman van de belastinginspectie. Zaterdag onthulde De Tijd drie brieven die De Gucht eind 2012 en midden 2013 schreef naar de grote baas van de BBI om de gewestelijk BBI-directeur van Gent van de zaak te halen en een minnelijk akkoord uit te werken.

Zondag ontkende Karel De Gucht in het actualiteitsprogramma "De Zevende Dag" op de openbare omroep dat het om intimidatie ging. Hij zei dat de brieven onbeantwoord bleven. Dinsdag dan pakte De Tijd uit met een vierde brief van De Gucht en e-mails van de belastingadministratie. Daaruit blijkt dat er na de brieven van De Gucht wel degelijk ingrepen volgden.

Lees ook: De Gucht had wel succes met BBI-brieven

Belga, archieffoto