Opvolger Fyra van het spoor gehaald in Nederland

Print
Opvolger Fyra van het spoor gehaald in Nederland

Opvolger Fyra van het spoor gehaald in Nederland

De locomotieven die de Nederlandse Spoorwegen (NS) dinsdag van het spoor hebben gehaald, rijden ook in België rond. Eerste controles wezen alvast uit dat er geen problemen zijn, zegt goederenvervoerder NMBS Logistics.

De NS haalde dinsdag 18 locomotieven van het spoor wegens problemen met de stroomafnemers. Als gevolg rijden geen treinen tussen Amsterdam en Breda via de IC Direct-verbinding. Reizigers moeten omrijden via het conventionele spoor. De Beneluxtrein naar Antwerpen en Brussel rijdt gewoon. Het gaat om Traxx-locomotieven van producent Bombardier. Er zijn blijkbaar problemen met de stroomafnemers.

NMBS Logistics gebruikt deze locomotieven ook. De goederenvervoerder werd maandagavond op de hoogte gebracht van de problemen, aldus een woordvoerster. De voertuigen die al voor onderhoud in de stelplaatsen stonden, worden gecontroleerd. "Eerste testen wezen uit dat er geen problemen zijn", luidt het bij NMBS Logistics. De problemen zouden specifiek met het Nederlandse spoornet verband houden.

NMBS Logistics zal nu systematisch alle betrokken locomotieven testen. Er werden evenwel geen locomotieven preventief van het spoor gehaald. Op het binnenlandse passagiersnet worden de betrokken locomotieven niet gebruikt.

Foto EPA (NS-treinstel van constructeur Bombardier)