Bosduincross Kalmthout houdt op te bestaan

Print
Bosduincross Kalmthout houdt op te bestaan

Bosduincross Kalmthout houdt op te bestaan

De Bosduincross in Kalmthout is niet meer. De internationale veldrit had te kampen met financiële problemen. Dat maakte de organisatie dinsdag in een nieuwsbrief bekend.

"Sinds 2009 zijn er binnen de vzw Wielerclub Bosduin financiële problemen gerezen die tot op heden niet opgelost geraken. Na de organisatie in 2013 is de toestand min of meer uitzichtloos geworden", zo klinkt het in Kalmthout, dat in januari 2011 te horen kreeg dat het niet langer een Wereldbekermanche mocht organiseren.

"Verdere risico's blijven nemen om toch maar kost wat kost die Internationale veldrit in Kalmthout te behouden zou niet verstandig zijn. De raad van bestuur nam tijdens haar vergadering van 1 april 2014 het besluit om met het Internationale veldrijden te stoppen. Anderzijds kunnen wij rekenen op onze groep actieve medewerkers, mensen waarop wij al vele jaren beroep kunnen doen. Uit deze groep groeit nu een nieuwe vzw die verder wil gaan met kleinschalige initiatieven ten bate van de wielersport in Kalmthout."

'Mooi rondje'

"Neeeeeeee!!!! CX Kalmthout moet blijven bestaan!", tweette de Nederlander Lars van der Haar al, vorig jaar tweede in de 23e editie van de Bosduincross, die gewonnen werd door Kevin Pauwels.

Belga
Foto Belga: Sven Nys en Niels Albert in 2012