België brengt hulde aan 22 vermoorde landgenoten

Print
België brengt hulde aan 22 vermoorde landgenoten

België brengt hulde aan 22 vermoorde landgenoten

De Belgische regering, het Belgische leger en de Rwandese regering hebben dinsdag hulde gebracht aan de 10 Belgische blauwhelmen die op 7 april 1994 vermoord zijn in Kigali en aan de 12 Belgische burgers die om het leven zijn gekomen bij de Rwandese volkerenmoord.

Ministers van Buitenlandse Zaken en van Ontwikkelingssamenwerking Didier Reynders en Jean-Pascal Labille legden dinsdag een krans neer bij een herdenkingsplakkaat met de namen van de 10 vermoorde para's. De ministers brachten ook een bezoek aan de gehavende gebouwen waar de Belgische militairen werden aangevallen op die bewuste 7de april 1994.

Doden geroemd

"Gisteren hebben we samen alle slachtoffers van de genocide (waarbij 800.000 doden zijn gevallen, sommige bronnen spreken van meer dan 1 miljoen doden, red.) herdacht, ook zij die zich hebben verzet tegen de volkerenmoord en die werden gedood omdat ze zich hebben ingezet voor een democratischer Rwanda. Vandaag zetten we die hommage voort op deze plaats die net als vele andere plaatsen getuigt van het onbeschrijflijke drama van de genocide van 1994", aldus Reynders.

Belga, foto Belga