Meisje filmde haar dolle autorit vlak voor fatale crash

Print
Meisje filmde haar dolle autorit vlak voor fatale crash

Meisje filmde haar dolle autorit vlak voor fatale crash

Tatiana Decoster, het 18-jarige meisje uit Schriek dat zaterdagnacht om het leven kwam na een zware autocrash in Keerbergen, heeft vlak voor het ongeval nog een filmpje opgenomen met haar telefoon. Daaruit moet blijken dat Tatiana en de 21-jarige bestuurster Julie D. luttele momenten voor de crash een feestje aan het bouwen waren in de wagen en D. meer dan 100 km/u reed op een baan waar de maximumsnelheid 70 km/u is.

Op het wazige filmpje is te horen dat de muziek erg luid staat en dat de meisjes door het dolle heen zijn. Tatiana raakt opgewonden door de snelheid die ze halen en filmt de snelheidsmeter die aangeeft dat de wagen veel te snel rijdt. "Zelfs mijn gsm kan niet volgen", roept Tatiana nog.

Enkele tellen later zou bestuurster Julie in een flauwe bocht op de Schrieksebaan in Keerbergen de controle over het stuur verliezen en verongelukken. De klap was enorm en de wagen brak doormidden. Tatiana werd nog naar het ziekenhuis afgevoerd, maar daar overleed ze aan haar zware verwondingen. Haar vriendin Julie kwam er vanaf met lichte verwondingen. Zij heeft inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten.

Tweede filmpje

Het filmpje werd aan de politie bezorgd door de ouders van Tatiana en kwam in handen terecht van Het Laatste Nieuws. De politie zal nu onderzoeken of het ongeval te wijten was aan overdreven snelheid en/of dronkenschap. De familie van Tatiana zou nog in het bezit zijn van een tweede filmpje dat moet uitwijzen dat de meisjes hadden gedronken. Ook dat werd in beslag genomen door de politie.

Volgens de ouders van Julie D. herinnert hun dochter zich niets van het ongeval. "Wij geloven dat filmpje niet", zeggen de ouders in Het Laatste Nieuws. "Julie reed niet te snel en dronk nooit als ze moest rijden."

Beeld: HLN