Celebs

Carmen Pfaff voorgoed aan bed gekluisterd: "Als ik maar geen pillenverslaving krijg"

Print
Carmen Pfaff voorgoed aan bed gekluisterd: "Als ik maar geen pillenverslaving krijg"

Carmen Pfaff voorgoed aan bed gekluisterd: Als ik maar geen pillenverslaving krijg

Carmen Pfaff gaat door een hel. Nadat ze een tweede nekwervel brak, kwam de vreselijke diagnose van zware osteoporose. Daardoor is Carmen voor de rest van haar leven aan bed gekluisterd. "Ik praat er niet meer veel over met mijn familie. Het is pas dan dat het allemaal zo confronterend wordt."

"Mijn botjes zitten vol barsten en scheurtjes. Op de scan zagen ze zelfs dat mijn ribben aan het herstellen waren. Af en toe, als het daar pijn deed, droeg ik zo'n rekverband rond mijn buik. De leeftijd dacht ik. Nooit maakte ik de link met osteoporose. Na de diagnose is de medicatie meteen gestart. Ik krijg nu jaarlijks een baxter, neem elke zondag een pil en moet elke dag kalktabletten innemen. Meer kan ik niet doen. Wat gebroken is, is gebroken. Mijn rug zal nooit meer herstellen. Een rugwervel is helemaal in elkaar gezakt. Ik moet rondlopen met een brace om mijn rug te laten herstellen. Om de zes weken moet ik naar het ziekenhuis om alles te laten nakijken. Dan is het telkens bang afwachten", vertelt Carmen in Story.

"De ene dag gaat al beter met me dan de andere dag. Soms ben je gewoon heel emotioneel, het is lastig omdat de ziekte zo'n impact heeft op je leven. De impact op mijn leven is enorm. Ik mag maximum twee kilo aan gewicht heffen, een enorme beperking. Zelfs een handtas is dan een probleem. Als ik aardappels wil koken moet ik de pot stelselmatig vullen met kleine potjes water. Een bloempot verplaatsen gaat niet meer. Zo gênant."

"In het begin nam ik pijnstillers, maar ik wil niet dat het een verslaving wordt. Met een pijnstiller ga je je gemakkelijker forceren en zo loop je de kans om weer iets te breken. Daarom ga ik nu na het strijken van een hemd maar even liggen om te recupereren. Ik heb mijn pijngrens al meermaals verlegd. Dat is het zwaarste."

Photo News / Mieke Geysmans

Niet te missen