Verwaarloosde tijger Tango krijgt nieuwe thuis (video)

Print
Opglabbeek - Circustijger Tango en zijn liefje Julia hebben een nieuwe thuis gevonden. Het koppeltje, dat een tijdlang in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek verbleef, vertrok donderdag naar Engeland en woont daar nu in een wildpark.

Tango woonde sinds 2009 in Opglabbeek. Het dier, dat 18 lentes jong is, was in zijn gloriejaren het uithangbord van circus Baroni maar toen dat circus wegdeemsterde werd Tango verbannen tot een trailer in een weide in Bree. Hij werd opgevangen in Opglabbeek, waar hij vorig jaar gezelschap kreeg van Julia, een jonge tijgerin die verwaarloosd werd in een Duits circus. Het was liefde op het eerste gezicht. Het koppeltje vertrok afgelopen week samen naar Engeland.

"De reis verliep voorspoedig", schrijft Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in een column in onze Goednieuwskrant. "Op een uur vertraging door een staking en file in Frankrijk na. Gelukkig kregen we nadien voorrang op de shuttle en zo kwamen we toch nog -na een rit van 700 km- op tijd aan in de dierentuin. Daar hadden ze een supergroot en prachtig verblijf gebouwd en werden we met open armen ontvangen."