Chef-kok Rode Duivels niet mee naar WK

Print
Chef-kok Rode Duivels niet mee naar WK

Chef-kok Rode Duivels niet mee naar WK

Chef-kok Wim Casteleyn zal niet met de Belgische nationale ploeg naar het WK in Brazilië trekken.

Casteleyn was de vaste kok van de Rode Duivels sinds 2000 en kookte tijdens het WK in Japan ook voor de Rode Duivels, maar hij kreeg nu te horen dat er voor hem geen plaats meer is in het Belgische team tijdens het WK. De precieze reden voor het opzijschuiven van de Brugse chef, die een traiteurszaak uitbaat en les geeft aan de hotelschool in Oostende, blijft onduidelijk. Zeker omdat Casteleyn begin dit jaar nog naar Brazilië trok om er alle voorbereidingen te treffen. Zo vertelde hij ons eerder al dat hij van plan was om zelf vers vlees en verse vis mee te nemen naar Zuid-Amerika, om niets aan het toeval over te laten. Maar dat zal dus niet meer nodig zijn.

Casteleyn is niet het eerste lid van de ruime staf van de Rode Duivels die de WK-kwalificatie vorig jaar oktober vierde die thuis blijft in juni. Eerder kreeg ook fysiek coach Eric Roex te horen dat er voor hem geen plaats meer was in de 'Rio-ploeg', hij werd vervangen door Mario Innaurato, eerder aan de slag bij onder andere STVV en Anderlecht. De vaste buschauffeur van de Rode Duivels, Michael Ruysseveldt, werd eveneens vervangen.

Wie Casteleyn zal opvolgen als chef-kok is nog niet duidelijk, maar veel tijd om een vervanger te zoeken, is er niet. Op 19 mei start Marc Wilmots op het terrein van KRC Genk de WK-voorbereiding, de afreis naar Brazilië is voorzien op 10 juni.

KRLI

Archiefbeeld Photo News