Home Market wil begin mei oplossing voorstellen

Print
Home Market wil begin mei oplossing voorstellen

Home Market wil begin mei oplossing voorstellen

De directie van de specialist in vloer-, muur- en raamdecoratie Home Market zal begin mei een oplossing meedelen voor de werknemers van de 40 winkels in België. Dat meldt Home Market maandag na de ondernemingsraad. Er blijven vier kandidaten over om het bedrijf geheel of gedeeltelijk over te nemen. De socialistische bediendebond is teleurgesteld dat een vijfde kandidaat, volgens hen de beste, afhaakte omdat de banken niet volgden.

"De onderhandelingen met de potentiële overnemers vorderen en we verwachten een definitieve beslissing begin mei", aldus directeur-generaal Jean-Luc Lamote in een persbericht. Het bedrijf streeft naar een maximaal behoud van de tewerkstelling.

Kandidaat-overnemers

Een drietal weken geleden waren er echter nog vijf kandidaat-overnemers. "We zijn ontgoocheld, bevreesd en onzeker", aldus Rita Liebens van BBTK. De afgehaakte geïnteresseerde partij was diegene die alle winkels wou overnemen en ook een activiteit wou ontwikkelen op de site in Roeselare, klinkt het. "Dit is de tweede klap die we krijgen in dit dossier."

Volgens Liebens mikken twee kandidaat-overnemers op een overname van de aandelen en twee anderen op een gedeeltelijke overname van activiteiten, in functie van de winkels en regio's.

Voorzichtige taal

Bij de christelijke bediendebond LBC klinkt meer voorzichtige taal. Zolang er geen uitsluitsel is, wordt er niet gespeculeerd, klink het.

De winkels blijven open in afwachting van het resultaat van de onderhandelingen. Vakbondsacties zijn niet onmiddellijk gepland. De volgende ontmoetingen tussen directie en bonden vinden 30 april en 9 mei plaats in het Henegouwse Ollignies (Lessen), waar zich de zetel bevindt.

Home Market deelde begin februari de intentie tot sluiting van de 40 winkels in eigen beheer in België aan.

Belga