Peaches Geldof plots overleden

Print
Het noodlot heeft oudrocker Bob Geldof opnieuw getroffen. Zijn dochter Peaches overleed op slechts 25-jarige leeftijd. Haar vader is diepbedroefd. Ze laat een echtgenoot en twee zoontjes achter. De doodsoorzaak is nog niet achterhaald.

De dochter van rockzanger Bob Geldof, Peaches Geldof, is op 25-jarige leeftijd gestorven. Haar lichaam werd volgens de politie in haar woning in het Engelse Kent teruggevonden. "Peaches is overleden", klonk het maandagavond in een verklaring van haar vader. "Dit voelt erger aan dan pijn. Ze was de wildste, grappigste, slimste, tofste en meest gekke van ons allemaal", schreef de Ierse ex-rocker (62), die ook door zijn Live Aid-concerten bekend is geworden. Volgens de politie gaat het om een "onduidelijke en plotse dood". Een misdaad sloot de politie uit.

Op haar Twitter-account had Peaches Geldof zondag nog een babyfoto van haar en haar overleden moeder, de Britse televisiepresentatrice Paula Yates, gepubliceerd. Ze laat twee kleine zoontjes van een en bijna twee jaar oud achter. Peaches' moeder stierf in 2000 aan een overdosis heroïne, toen haar dochter elf was.

"Boze geest"

Peaches echtgenoot Thomas Cohen toonde zich over de dood van zijn vrouw ontroostbaar. "Onze zoontjes Astala en Phaedra en ik bewonderden Peaches enorm en ik zal ze opvoeden met hun moeder elke dag in hun gedachten. We zullen voor eeuwig van haar houden", luidde het in een verklaring.

Peaches werd vooral bekend door haar vele optredens, onder andere als model en moderator. Al in 2005 had ze haar eigen reality-tv-show "Teenage Minds" geproduceerd. Bob Geldof heeft met Pixie (23) en Fifi Trixibelle (30) nog twee andere dochters. Het hoederecht voor de dochter van Paula Yates en haar tweede echtgenoot Michael Hutchence, Tiger Lily (17), nam hij later over. Peaches Geldof zorgde steeds weer voor opzien, niet enkel met haar slechts zes maanden durende eerste huwelijk met de muzikant Max Drummey. Pas enkele weken geleden had ze via de sociale netwerken verklaard dat in haar woning in Kent een boze geest aanwezig was.

In een interview met het magazine Elle had ze in 2012 verklaard dat ze de drugsdood van haar moeder lange tijd niet heeft overwonnen. "Ik herinner me de dag dat mijn moeder stierf, en het is nog steeds moeilijk erover te praten", zei ze destijds. "Ik heb niet getreurd. Ik heb op de begrafenis niet gehuild. Ik ben pas vanaf mijn 16e aan het rouwproces kunnen beginnen".

Belga