"Een Peugeot is geen Rolls-Royce"

Print

Een Peugeot is geen Rolls-Royce

Gingelomnaar Pierre-Paul Maes kocht tijdens het jongste autosalon een nieuwe wagen: een Peugeot Partner Tepee, waarde +/- 15.000 €. Hij is bijna honderd procent tevreden over het voertuig. "Maar de deur doet moeilijk sinds de eerste dag. Eerst sloot ze niet, nu hangt ze scheef", klinkt het.

"U moet wat meer tolerant zijn aangaande een nieuwe wagen. U heb een Peugeot en geen handgemaakte Rolls-Royce", kreeg Pierre-Paul als antwoord toen hij zich bij zijn garagist bekloeg over de scheve deur van zijn Peugeot. “Als ik de wagen later zelf van de hand wil doen dan zal ik met dat verkoopsargument niet moeten afkomen. Ofwel hangt Peugeot die deuren dus recht, ofwel heb ik recht op een compensatie”, vindt Pierre-Paul.

Peugeot laat geen gras groeien over de zaak. “We zullen de klant vragen om zijn wagen bij de garage binnen te brengen voor een grondig nazicht”, zegt Peugeot. De klant krijgt voor die periode van het nazicht een vervangwagen. Op basis van de analyse, wordt beslist of en - zo ja - welke volgende stappen nodig zijn.”

Morgen, dinsdag, wordt Pierre-Paul Maes bij zijn garagist verwacht. Volgende week vertellen we u wat het wordt.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.
GW, Foto DD