"Geen teken van leven na vraag om O-nummerplaat"

Print

Geen teken van leven na vraag om O-nummerplaat

Axel De Doncker is de trotse bezitter van een Peugeot 305, bouwjaar 1984. Omdat Axel de wagen alleen van stal haalt bij buitengewone gelegenheden, had hij een oldtimer-plaat. Die nummerplaten begonnen met een O. Het voordeel van die plaat is dat de eigenaar niet elk jaar naar de keuring hoeft met de wagen. Een nadeel is dat het gebruik van de wagen beperkt moet blijven tot de vrijetijd.

“Begin februari heb ik een nieuwe Europese nummerplaat besteld voor mijn oldie”, zegt Axel. “Maar ik kreeg een gewone nummerplaat aan. Ik heb alle mogelijk diensten aangeschreven om een O-plaat te krijgen... geen teken van leven. Kan u dit tot een goed einde brengen?”

Mogelijk kwamen Axels mails verkeerd terecht. De DIV laat ons namelijk al snel het volgende weten: “Wij hebben nog niet kunnen achterhalen wat de reden is voor de lange duur van deze afhandeling, maar we moeten toegeven dat dit een vergissing van onze kant is.”

“Als mijnheer De Doncker ons het inschrijvingsbewijs en het kenteken dat hij nu in heeft bezorgd, dan zorgen wij ervoor dat dit meteen in orde komt. In principe moet mijnheer De Doncker een dag nadat wij alles hebben aangekregen, op zijn beurt zijn O-plaat aankrijgen.”

GW, Foto RL