Eerst decadent feest, week later massaontslag

Print
Eerst decadent feest, week later massaontslag

Eerst decadent feest, week later massaontslag

Sigarettenfabrikant Philip Morris ligt onder vuur in Nederland. Het bedrijf organiseerde een decadent massafeest voor zakenrelaties -waar zelfs geheimhouding was gevraagd- amper enkele dagen voor het het ontslag van meer dan 1.200 mensen aankondigde in Bergen op Zoom. Het nieuws over het feest lekte maandag uit in de krant Algemeen Dagblad.

Volgens de krant werd er flink uitgepakt: van schaars geklede dames, gratis cocktails en schalen vol sigaretten tot een optreden van 'De Jeugd van Tegenwoordig'. De genodigden waren zo'n 600 cafébazen en sigarettenverkopers. Zij moesten vooraf een geheimhoudingsverklaring ondertekenen om te voorkomen dat het decadente feest in het Amsterdamse evenementencentrum Undercurrent zou uitlekken.

Het contrast tussen de feestelijkheden en het massaontslag een paar dagen later is groot. "Dit is heel krom. Ik vind dat je wel wat ingetogener en soberder te werk mag gaan", aldus een anonieme medewerker van Philip Morris in de krant.

Maar het bedrijf betwist dat en zegt dat zijn marketingafdeling vanuit België opereert, terwijl de ontslagen in beperkte kring werden gehouden. "Het betrof een gesloten feest ter ere van de wereldwijde lancering van ons product. Achteraf kun je daar van alles over vinden, maar in termen van "spijt" wens ik niet te spreken".

Belga, Foto EPA