Tv-tip: "Er gaan tranen vloeien in 'Heylen en de herkomst'"

Print
Tv-tip: "Er gaan tranen vloeien in 'Heylen en de herkomst'"

Tv-tip: Er gaan tranen vloeien in 'Heylen en de herkomst'

Martin Heylen maakt maandag een stevige comeback op VIER. Hij trekt in Heylen en de herkomst met bekende personen naar het land waar hun roots liggen. In de eerste aflevering bezoekt hij Burkina Faso, samen met Élodie Ouédraogo. Helaas werd de reis geen onverdeeld positieve ervaring voor de ex-atlete.

Élodie trok samen met Heylen naar Burkina Faso om daar haar biologische moeder op te zoeken. Die was in haar peutertijd uit haar leven verdwenen. De vrouw werd gevonden, maar de ontmoeting verliep niet helemaal zoals verhoopt.

“Ter plaatse beweerde de vrouw dat ze nog geregeld contact heeft gezocht, maar dat Élodies pleegmoeder dat verhinderd had”, vertelt Martin. “Élodie geloofde er geen snars van. Ze barstte in tranen uit, en uitte haar frustraties tegenover mij.”

Hoe ging het verder?

"Élodie wou het liefst meteen naar huis. Maar er was nog een groot volksfeest gepland. Het was een verschrikkelijke situatie, maar toch besliste Élodie om te blijven. Voor hen. Dat vond ik chic. Ik krijg er zelfs nu nog de tranen van in mijn ogen als ik eraan terugdenk."

"Élodie wist op voorhand niet wat haar te wachten stond en hoe diep het verhaal van haar afkomst in haar ziel zou snijden. Maar ze is niet boos op mij. Ze heeft de aflevering al kunnen zien en was tevreden."

Heylen en de herkomst, vanaf 21 uur op VIER

Tom Vets
Foto VIER