Bear Grills tegen Dewinter: "Wat hebt gij tegen mij?" (video)

Print
Bear Grills tegen Dewinter: "Wat hebt gij tegen mij?" (video)

Bear Grills tegen Dewinter: Wat hebt gij tegen mij? (video)

Bear Grills van Antwaarpe en Filip Dewinter hebben zaterdag een filmpje opgenomen in de ondertussen beroemde BMW van Bear Grills. "Dat is al dertig jaar dat gij op mij kankert, waarom is dat", vraagt Grills zich af.

Bear Grills van Antwaarpe veroverde menig internethart met zijn snedige commentaren op de actualiteit, die hij meestal van achter het stuur van zijn BMW maakt. In een van zijn filmpjes noemde hij Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter (VB) een "rotte hond". Dewinter reageerde op zijn beurt met een filmpje waarin hij Bear Grills van antwoord diende. Uiteindelijk kropen de twee samen in de auto.

"Dat is al dertig jaar dat gij op mijne kop kakt. Ik ben Antwerpenaar en ook Vlaamse moslim. Ik slacht mijn schaap, bid vijf keer per dag en mijn vrouw draagt een hoofddoek", gaat Grills van start.

"Ik heb niks tegen u persoonlijk, tegen de Marokkaan als dusdanig", antwoordt Dewinter (Vlaams Belang) serieus. "Maar er zijn meer dan genoeg vreemdelingen hier en in Europa."

Wat volgt is een rustig gesprek over onder meer de islam, geopolitiek en terrorisme, maar bij de discussies over de hoofddoek en discriminatie op de werkvloer kan Grills zich even niet inhouden.

"Verhelderend"

"Het was een verhelderend gesprek", zegt Dewinter over zijn clash met Grills. "We hebben gedebatteerd op het scherpst van de snee en hebben elkaar niet ontzien, maar het bleef wel deftig."

"Gezien onze beide profielen hoeft het niet te verbazen dat immigratie en integratie de hoofdonderwerpen van het gesprek waren. Wat mij betreft, is dit gesprek veel meer verhelderend dan eender welk politiek debat. We hebben allebei de kans gekregen om een aantal vooroordelen weg te werken. Het gebeurt niet vaak dat ik de kans krijg om op deze manier een open gesprek te hebben. Ik houd er dus een goed gevoel aan over."

Bekijk het filmpje hier: